Уторак, Јануар 17, 2012

...На ушћу двеју река, испод Авале...

Вест бр.1:

"...

Naime, na čelu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, političkom trgovinom, došla je izvesna Snežana Stošković, penzionerka, sociolog, bivši funkcioner jugoslovenskog Crvenog krsta i dokazana švercerka, specijalista za "krizna vremena", kako ona iz devedesetih, tako i ova danas...

Kao "kadar" PUPS-a, bliska saradnica klana Krkobabić i miljenica Dragana Đilasa, dobila je vlast, ali i šansu da malo "sredi" socijalnu zaštitu, da razbije penzionersku monotoniju, a usput i " malo" zaradi. Šta da se radi kad u zemlji Srbiji nema dovoljno stručnih i iskusnih ljudi?

Tu je gospođa penzionerka, koja ispunjava uslove koje se tiču godina starosti, ali ne i sitnice - uslova koji se tiče kvalifikacije.

Iako po Zakonu o socijalnoj zaštiti sociolog ne bi ni mogao da obavlja ovu funkciju, moćnici su već stekli dobro iskustvo u kršenju zakona, i ne samo ovog. Pored penzije koju redovno prima, tu je i te kako dobra plata, a i procenat od projekata koje nevladine organizacije realizuju preko njene ustanove. Ova super baba je iskoristila svu svoju moć, pa je tako pozapošljavala svoje rođake i prijatelje, iako nijedan od njih nema nikakve veze sa socijalnom zaštitom.

..."

Вест бр.2

"...

- Dajemo 100 miliona evra godišnje da bi karta za GSP koštala ovoliko. Dajemo 60 miliona evra za vrtiće, da bi boravak koštao koliko košta, za penzionere, trudnice, bebe... I najgora stvar koja postoji je da neko na tome krade! Ako krade, to nije obično krivično delo, to zaslužuje najgoru moguću osudu! Kad neko krade na nečijoj nesreći, to je najgore moguće! Istraga traje, a neka policija i tužilaštvo kažu svoje. Kad se istraga bude završila, dobićemo tačne podatke, a ja ću se baviti odgovornošću ljudi u Centru za socijalni rad. Jedno je da li postoji odgovornost, a drugo da li je neko krao. Time pažljivo treba da se bavimo.

..."

Тотално је небитно која је вест прва а која друга по реду, могу и да замене места. Није овде питање о редоследу, као "кокошка или јаје". Овде је трик у "...а ја ћу се бавити...". Врхунски! Човек аболирао сам себе, у једној реченици. Сем "прања" руку, применом футура другог, "продужава" се позиција моћи, власти...Стварно је гадан тај осећај, бррр.

Нема наде, дефинитивно. У друштву у ком можеш бити "сам свој мајстор", постављати и растављати сто, кад ти сам решиш...Нема. Ако те није било срамота да поставиш "прљаве" тањире, што их сад "разбијаш", да би те "фамилија" волела? Одговорност. Чаробна реч, лек за Србију...Србију у Европи, свету, где год и како год...Поздрав уз песму "нема лека апотека...".

Шта још има? Да повезујемо вести даље? Или да наговарамо децу да не иду преко? Каман...

 

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com