Уторак, Фебруар 21, 2012

Муфте генерал

И би чудо.

Није муфтија, што је муфтија, већ је оно што је од Алаха дато. Или узето?

Узето, оберучке. Ето чуда сред Србије. Може чудо бити, а да није Госпа приказница. Ово бива, а да бити може тешко, и самом Алаху. Раб његов од чуда се смешао, па халал харамом изједа.  Опет, тако смешан, љути ли Алаха, па фарз је стајати између? Само су му руке замењене, што би под левом, сад је под десном. А рукави, муфтија? Што ли су ти рукави заврнути?

Можда зарад лакшег писања твог личног фика? 'Ајде више, да се чита та твоја фатва заврнутих рукава. Пази само док их заврћеш, да Алах не види десну, те леву, окрвављене. И сам знаш, Алах види свакојако, како назад тако и напред. Види Он твој џемат, па се мршти од вида. Питаће те, када дође оно време, Јевмул-дин, који Иблис тебе гони и рукаве ти заврће?

Можда зато, гледајући себе у теби, и он смеша, па ти од Џенета, покаже пут Џехенема. Није муфтији да се држи бајонета, сабље. На њима се зекат не приноси. 

[Одговори]

Слажем се. Ако проповеда веру, нек проповеда веру, а не да подстиче људе на рат који, верујем, велика већина муслимана у Србији потајно не жели ни у лудилу, али у јавности мора да се сложе да их не би очистили њихови "духовни учитељи". Куран проповеда мир и љубав, у суштини, али изгледа да "духовне вође" мухамеданства не мисле тако. Муфтију ко јебе, жао ми заведеног муслиманског народа. Збуњени су и не знају шта да чине, баш као и ми. Све у свему, деликатно и зајебано...

Comment by rebel84 (02/21/2012 17:46)

Ништа лично [Одговори]

Мислим да смо сви од крви и меса, и највише од душе! Хуманистички приступ не познаје било какав лимит, човек је човеку нешто узвишено. Не волим када се делимо, свима је земља у којој живе нешто више чак и од смештаја у срцу, и мало је рећи да је природно волети је. Ова држава је место за све људе. Све људе добре воље. Љубав је осећање које се вољно не може мењати, стога невидим да би у другачијим околностима било и другачије. Ствари су јасне, рађају се нови интереси, и нови изопачени снови.

Comment by faro (02/21/2012 19:03)

[Одговори]

@rebel84: један мој пријатељ воли да каже "свако ради оно што зна", и ту нема одреднице за место, време и "тежину". Понекад му правим друштво, па докони "правдамо" разне глупости са овом његовом мудрошћу. Е од сада ћу на то да додајем задњу реченицу из твог коментара. хвала друже. поз

Comment by mikser (02/21/2012 20:48)

[Одговори]

@faro: људски је страховати за свој живот. Ђаволски је нудити туђи живот за свој циљ. Опет, није на нама да судимо, к'о што није да се од ђавола плашимо, колико год да су му интереси нови и изопачени снови.
Добро дошао на мој блог фаро. поздрав.

Comment by mikser (02/21/2012 20:57)

[Одговори]

Slazem se sa rebelom, a ovaj tekst si slozio, svaka cast!!!!

"људски је страховати за свој живот. Ђаволски је нудити туђи живот за свој циљ"....

ova tvoja recenica...kad bi bilo vise onih koji bi mislili kao ti, gde bi nam kraj bio...
pozdravljam te

Comment by luna71 (02/21/2012 21:54)

[Одговори]

@luna71: хвала Луна "свакога дана, у сваком погледу, све више напредујем" :) све је то, на неки чудан начин, повезано...

Comment by mikser (02/21/2012 22:31)

Ива [Одговори]

"људски је страховати за свој живот. Ђаволски је нудити туђи живот за свој циљ"....
Објаснио све у пар речи!

Comment by Ива (05/23/2012 16:18)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com